Over ons

Bij Gelderse Cultuur gaat het om kunst. Je kunt hier kunst kijken en kunst kopen – kunst waarvan je kunt genieten. Op onze website tref je kunstwerken aan van na 1945 die te koop zijn. Terecht denkt u daarbij aan kunstenaars uit de Cobra-beweging. De kern van ons aanbod bestaat uit werk van Constant, Corneille en Hugo Claus. Daarnaast hebben we werk van artiesten in een brede kring daaromheen (Lucebert, Jacqueline de Jong, Jaap Hillenius) en van kunstenaars uit Gelderland (bijvoorbeeld Willem den Ouden, Ronald Tolman, Klaas Gubbels).

Buitenlandse kunstenaars

En we hebben nog veel meer in stock. Van buitenlandse artiesten bijvoorbeeld, zoals:

  • Banksy, de mysterieuze artiest die vooral bekend is geworden door diens graffiti maar die ook prachtig ander werk heeft gemaakt, altijd met een vleugje humor…
  • Roland Topor, met name bekend vanwege zijn absurdistische tekeningen, maar ook een bekwaam etser. Zijn boek ‘De Huurder’ is verfilmd door Polanski.
  • Hans Bellmer van wie werk hangt in het MoMA en in Tate Gallery.

En Nederlandse kunstenaars met internationale faam en erkenning, zoals:

  • Carel Visser die heeft geëxposeerd in het MoMA.
  • Harrie Gerritz die jaar na jaar exposities heeft gehad van New York tot Japan en die jarenlang gastprofessor Moderne Kunst was in Kassel.
  • Jeroen Henneman, die in zijn sculpturen en etsen speelt met perspectief en zwaartekracht.

Maar de kern van onze collectie ligt in Gelderland. Met Gelderse kunstenaars hebben we een band. Daarom treft u op deze website ook interviews aan met Gelderse kunstenaars – zodat u beter kunt doorgronden wat hen drijft.

Kunst kijken  –  kunst kopen

Bent u geïnteresseerd in de aankoop van een werk van deze website, neemt u dan gerust even contact op. En wilt u tevoren een werk komen bezichtigen, geeft u dat dan enkele dagen tevoren even aan ons door: het kost even tijd om een werk uit onze beveiligde stock-ruimte te halen en te transporteren.