Banksy


Banksy is het pseudoniem van een Brits kunstenaar. De ware identiteit van Banksy is tot op heden niet met zekerheid vastgesteld.  Banksy is begonnen als straatkunstenaar en veel van zijn kunstwerken zijn  politiek geèngageerd en humoristisch van aard. In zijn straatkunst combineert hij graffiti met een hem kenmerkende sjabloontechniek.

Banksy heeft met regelmaat projecten die de publiciteit halen. In zijn werk protesteert hij onder andere tegen het gevangen houden van dieren. Zo schilderde hij in de London Zoo met grote letters op het pinguïnverblijf We're bored of fish op de muur. Ook laat hij in politiek opzicht van zich horen, bijvoorbeeld met muurschilderingen aan de Palestijnse kant van de muur tussen Israël en de Palestijnse gebieden: daaronder zijn een schildering van een ladder die helemaal tot bovenaan de muur doorloopt en een afbeelding waarop  kinderen een gat graven door de muur.

Zijn straatwerk is te vinden in verschillende Europese steden maar ook buiten Europa zoals in de Palestijnse gebieden en de Verenigde Staten. Banksy heeft zijn wereldfaam in 2018 weten te vergroten door een van zijn kunstwerken – Girl with balloon – dat bij Sotheby’s geveild werd, direct na verkoop te vernietigen. Op onze website treft u een variant aan van The Balloon Girl, toegeschreven aan Banksy.

Voor meer informatie zie http://www.banksy.co.uk.